SUPERLÄRAREN

 

 

Superläraren fanns redan på 70-talet

 

 

Stavros och Gunilla i all ära men det fanns faktiskt sk superlärare redan på 70-talet! Och jag hade turen att få just en sån när jag som nervös liten etta-gluttare började min skolgång på Kyrkskolan i Täby Kyrkby. Du ser henne på bilden. Lotta. Det var kärlek från första mötet! Hela klassen avgudade henne. Jag är säker på att även de flesta av våra föräldrar tyckte lika mycket om henne som vi gjorde. Hon fick skolan att bli en fantastisk arena för kunskap, glädje, motivation, lek och trygghet. Hon var busig. Hon var busigare än någon annan vuxen jag kände. Hon kunde sjunga och spela gitarr. Hon kunde bli arg och hon kunde vara bestämd. Men det var ok. Hon var delaktig i skapandet av en klass där eleverna knöt starka vänskapsband som lever kvar än idag.
För en tid sedan bläddrade jag i en bok om god kommunikation. Vände på boken och ser att författaren är Lotta. Idag är hon uppskattad föreläsare och utbildare. Självklart letar jag upp henne på Facebook (var annars...), och nu är vi ett helt gäng från fantastisk klass 1A som är vänner med "superläraren" Lotta på Facebook. Härligt att 35 år senare få återknyta kontakten med den person som gav mig mina första fantastiska skolår! Och som satte standarden för hur en bra lärare ska vara.

/Sandra

Upplagd av Skolportenbloggen

 

 

INNEHÅLL

I min blogg»
www.bloggen.talpedagogen.com ger jag min syn på barns tal och språk och har en dialog med intresserade föräldrar såväl som lärare

 

Mina tjänster»
Jag kan bistå med allt ifrån föredrag och seminarier till att tillfälligtvis komplettera befintlilga talpedagogresurser

 

Min bok Tala ut och prata på»

En praktisk handbok med övningar och länk till en webbplats med bl a inspelade språkillustrationer

 

Superläraren»

Sandras beskrivning av Lotta som lärare

 

Reflektioner över barns tal och språk»
Allmäna reflektioner över barns tal och språk

 

Kontakt»
Så här får du kontakt med mig

 

 

En hemsida om barns tal och språk av Lotta Juhlin,

talpedagog, författare och föredragshållare